28. 4. 2013.

Falafel


Kada sam videla kao  ovomesečnu zadatu temu  - leblebije,  u blogerskoj igrici ’Ajme, koliko nas je’, odmah sam znala šta ću sigurno napraviti jer je to prosto postala rutina u našoj kući.  

Oliverin recept ne menjam jer je zaista odličan i za falafel i za pita hleb. Jedino sam promenila sos. Navešću vam samo recept za sos.

 
Umutite:
 
3 kašike vruće vode
2 kašike tahinija
2 kašike limunovog soka
malo meda
½ kašičice kumina i
1 čen belog luka
soli po ukusu
 
Kada imate pripremljene leblebije u zamrzivaču kao što ih ja vrlo često imam, onda je ručak jako brzo na stolu.
Obavezno isprobajte Oliverin recept ako već nist
Recept šaljem Tanji (Kuhinja zaposlene žene), koja nam ke leblebije zadala kao zadatak ovog meseca.
 
 
 
 

3 коментара:

  1. Sve izgleda vrlo finoo, rado bih gricnula komadic lepinjice i jednu cufticu, sos za 5+!:))

    ОдговориИзбриши
  2. I meni se ovaj sos strasno dopada...njammmm!!

    ОдговориИзбриши
  3. Vesna, da li leblebije zamrzavate kuvane? Koliko dugo mogu da traju? Pošla bih za vašim primerom čim budemo kupile nov frižider.

    ОдговориИзбриши